create your own banner at mybannermaker.com!
Free Glitter Lips Purple MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com

Tuesday, July 19, 2011

Hari sakit


Hari ini aku p klinik. Nak jumpe doctor. Dlm tempoh 1 bln setengah aku dok umah ni, dh 2 kali aku jumpa doctor. Nampaknye kesihatan tak begitu baek kebelakangan ni L

Penyakit aku yg pertama, berkenaan dgn kewanitaan sket jadi biarlah aku simpan sendiri. Yg aku nk crite ni kisahnye penyakit kedua aku ni. Hehe aku bru je smpai rumah blik dp klinik Dr Lau. Aku sakit rahang. Bila nganga or nk makan sangat sakit. Adala dlm 5 hari. Mula2 aku ingat penyakit telinga aku yg dulu dtg balik... rupa2nya rahang aku bengkak. Mula2 aku makan panadol je, tp pg tadi bangun je dp tidor, makin sakit berdenyut2 pulak rahang aku ni. Jadi, mak cadangkan aku p jumpa doctor ptg ni. tapi takpe, penyakit2 kecik ni kan penghapus dosa2 kecil? Sebutlah Alhamdulillah stp kali kamu dilanda penyakit *haha pesanan ustazah Faezah ye, bukan senang nk dpt ni...*

Aku risau jugak, takut2 ada ketumbuhan la, ape la.. kepala otak aku fikir mcm2, aku punyalah rajin siap surf internet mengenai bengkak rahang, sakit rahang etc. Ada website yg kata penyakit ni ada kaitan dgn nanah dlm gigi. Tapi gigi aku okey, tak sakit apa2 pulak. Ada jugak yg kata perlu pembedahan!!! *SCARY mak, nyah!!*

Ini adlah dialog antara doctor dan aku sepanjang kt klinik tadi...

Dr: sakit apa?
Aku: rahang sy sakit doctor, bila nganga lagi sakit

Dr: cuba nganga (sambil pegang telinga n rahang aku)

Telinga sakit tak?

Aku: Tak

Dr: buat mcm ini (sambil goyangkan gigi bawah ke kiri dan kanan)

Aku: (menurut arahan doctor) ha!buat macam itu pun sakit

Dr: hehe, takda sakit apa ni. Cuma over-used.

Aku: ha? Over-Used?

Dr: mungkin u slalu kunyah2...makan2 mcm kacang ke... jadi saya bagi ubat dan jgn mkn benda keras. Ada selalu makan ke?

Aku: hahah memang saya selalu makan T.T

Itulah alkisahnye penyakit rahang aku yg menyebbkn aku kerisauan sepanjang 5 hari ini. Wujud jugak penyakit mcm tu? Aku ingat kalo jarang guna baru berkarat, ni aku slalu guna rahang pun dpt penyakit jugak. Heheh mak siap sound aku, lepas ni kena la kurangkan karaoke. OH! TIDAK!


Makan, makan

Dan makan lagi!



Bukti aku kuat karoke; tgk lah sekutu pon ramai :P




Gamba2 di atas membuktikan bhw aku ini tlh memanfaatkan rahang aku dgn sebaik2nya smpai die dh penat nk berkhidmat utk aku. Hehe mungkin incik rahang perlukan rehat J

p/s: aku rasa ada 3 punca utama penyakit aku ni

1. Makan dan kunyah berlebihan.

2. Gelak dan bercakap berlebihan.

3. Karaoke berlebihan.

Serrrrr..............

8 comments:

wanieybintang said...

mmg serr betoii ahh.
hahaha, hg ni aku rsa sakit rahang sbb suka makan smbil bcakap sambil bgossip pasai org ni. muahaha

wanieybintang said...

ha, lagi satu, hg da tukaq setting utk komen box, i loikee !!

Miss Masjue said...

kak,luculah entry akak nie.bole pulak kan rahang penat.ngee..rase2 ada tak penyakit "over-used jaws" hihi

miss E said...

wanie: ha la! kan itu aktiviti wajib kita? makan sambil gosip sambil gelak kuat..hehhehe :) aku cepat2 buat komen tu setelah tau ang akan spotcek. hehe alang2 make over tros belog aku. :D
masjue: itulah, tak sangka pulak ade penyakit mcm ni... sebelom ni tak penah dgr pon. hehe nasib badan. nak wat camne... :)

dhee_aa said...

haha...sakit rahang terlebih mkn.....kuikui.....jgn marah

miss E said...

bahaha. memang pon mai aku dok umah keje makan je. smpai rahang ni penat T.T

mohamadhasrimajdi said...

aku musykil la..dalam byk gambaq2 karok..kenapa gambaq yg aku nyanyi ni la nk letak..tau la aku penyanyi terhebat.. :)

miss E said...

sbb ang nyanyi la aku ltk...nk la tumpng skit glamor ang tu hasri oii..hihi