create your own banner at mybannermaker.com!
Free Glitter Lips Purple MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com

Monday, June 27, 2011

Dream to go to the dreamland

How does it feel being a host for a travelling show? I envy those hosts who can travel all around the world, eat all kind of food from different countries, shopping at the finest shopping spots with variety of well-known brands, enjoying the breath-taking sceneries and weathers, learn a lot of unique culture around the world and put on the cool attire to suit the weather at certain places.

The most important thing is, they don’t have to earn certain amount of money and apply for off days from their superior nor wait for the suitable time and condition to start the journey. All are fully sponsored except for self-spending. How cool is that?

For this kind of dream, (the dream of travelling around the world actually. I am not really keen to be the host as I already enjoy teaching primary school kids..hoho); I keep telling myself, WORK HARD... try to earn a lot of money as I can to fulfill my dream to travel around the world. J

I dream of doing all the cool stuffs such as....

Spend a lot of money at the shopping heaven in Thailand

Pose as sweet as the Japanese doll under the Sakura tree

Reminiscing the true love through the remarkable story of Taj Mahal

Enjoying the night life in the Sin City of Vegas

Get closer to the happy kangaroos in Australia

.

.

.

.

.

And many more!


p/s: Pictures~credit to Google Image

Wednesday, June 22, 2011

Lazy day

Oh! Oh! The best day ever.

Today i am just rolling in my comfy comforter, on my bed...

With my best companion ever, mr Delly the laptop, stay tune on the

Two stories are on, The Hangover 2 and my most favourite Korean movie Coffee Prince.

Yes, I am gonna be on my bed for the rest of the afternoon. I am not going elsewhere. Just lay back and relax and enjoy my movies and drama series here. Anything, just knock the door, I promise I’ll answer, BUT I am not going to promise that I will get off from this ‘heaven’. hehe


video

enjoy ur day :)

Monday, June 20, 2011

Grey, Silver Eye Make up

Hola! It’s already 1259 in the morning and i just can’t put myself to sleep so nothing much, just want to update my make up work on my sister (again, yes i really need a new model) hehe..

So, for this time, i tried to put on some shading on her nose to make it a little bit sharp. Besides that, I tried to attach falsies on her eyes. Actually I am not a big fan of false eye lashes as I always think that falsies may change a total look of someone whereas I prefer to put on makeup without changing the natural look of the person. I really love the original look and beauty of the beholder and altering the look completely is not my favourite at all.

But because of the trend of nowadays’ make over, I have to agree that falsies may help to make the eyes look bigger and attractive. As my sister is one of million girls out there who has a pair of small eyes, these cool stuffs are magical. I know she loved them too as she snapped a lot of her own pictures with these make up on. Hihi ... okey now, just enjoy these pictures of her camwhoring on her own :P




p/s: Now its time for me to go to bed as i got a lot of things to do tomorrow. oh ya! one of them is assignment for kissm (T.T) and can't wait to watch another online movie... green lantern, Xmen, Renggo wah wah! (ade pulak yg tak siap asgmnt lg ni :P)

Friday, June 10, 2011

Bridal Make Over.... versi mak andam terjun


First time jd mak andam? Hehehe betoi aku tak pernah bercita2 jd mak andam tp punya la aku ni suka mekap, then tgk plak membe2 n sedara2 sibuk bisnes mekap org kawen n jana duit samoingan yg agak lumayan jugaklahh... buatkan aku tringin plak menjinak2kan diri.

Memang aku suke sgt mekap diri sendiri dan org sejak skolah lagi. Sekolah rendah kot. Aku suka curi maen mekap encu (makcik yg tlg jaga aku n adek bradek ms kecik2). Sampai kena marah pon maen jugak. . suka sgt... encu pulak rajin melayan, pakaikan lipstick la, dandan rambut la, pakai celak la. Hehehe

Itu dulu, skarang ni dh aku umor 20an, enc upon dh masuk 50an, tak sangka2 encu bertemu jodoh. Dgn kekasih hati yg lamaaa die simpan perasaan utk kahwin, bru skang bertemu jodoh. Itulah, jodoh pertemuan di tangan Allah. Lambat ke cepat kalo dh kata jodoh, bertemu jugak. Stori yg itu aku cerita kemudian ok? Mcm mana depa jumpa, cinta, halangan semua. So sweet J

Dan yang bestnya, encu mintak aku jd mak handam die. Punyalah aku suka. Upgrade mcm2, ey shadow, concealer, serba serbi lah kasik lengkap. Fake lashes pon beli utk back up J

okey, just enjoy the pictures....

encu sebelum make up

during the make up session... hehe pot pet pot pet je kami.




masuk-masuk je bilik seblm di make upkan encu btau aku siap2, "Kak Ngah, encu tanak terang sgt kt mata tu ye" then aku pun decide utk letak light grey n silver dgn shading hitam sket utk mata. hasilnya, make up simple-natural but fresh looking bride:)

Alhamdulillah, ramai kata encu nmpak muda dan cantik. hehe wpun aku suka make up yg tebal lagi dp ni, tapi aku seronok sgt dpt experience ni. Sangat2 looking forward kalau2 ada rezeki dpt make up pengantin lagi.....


fahmi dan idah sponsor hiasan ukiran buah utk meja makan pengantin. fahmi sgt berbakat. i hv to admit that :)


gambar2 sekitar majlis...

Aku happy sgt akhirnya Pak Hamid n encu bersatu. Encu keep telling us,
"Pengantin tua..... dah tua2 baru nk kawen."
Then aku pun jawab,
"Encu, tuatua pun kawen tau, ade yg tak kawen smpai sudah tu lagi kesian..."

p/s:Bg aku simple, percaya dan yakin. Usaha dan doa, insyaAllah, kalau ada jodoh ketemu jua. Allah Maha Penyayang......

Thursday, June 9, 2011

Diet Sihat :)


Adik aku pernah tanye, “Kak Ngah, kenapa makin tua makin berat naikkan?” haha memang sesuai sangattt soalan tu diajukan pd aku. Aku pun tak tahu kenapa. Tp apa yg pasti kalo aku ada graf umur lawan berat aku dp lahir sampai skarang, aku yakin bentuknya menaik straight ja takde bengkak bengkok. Maknanya berkadar terus, takda turun-turun. Hehe maka dengan itu aku bertekad nak mulakan misi diet aku. Sementelah aku ade kt umah tunggu posting maka aku rasa sesuai sgt lah masanya utk aku pantau cara hidup aku ni sihat ke tak sihat. Menu berkalori rendah ke berkalori tinggi. Hehehehe....

Ini perkara-perkara yg aku perlu utamakan terlebih dahulu...

1. Minum air suam 2 liter sehari; tujuannya utk membantu melancarkan penghadaman. Kalau dh suka mkn byk, kena la buang byk utk seimbangkannya semula.


2. Wajib ambil breakfast; diulangi, WAJIB ya! Breakfast lbh berat berbanding menu waktu makan yg lain pun tak apa, sbb tenaga dp breakfast tu akan digunakan sepanjang hari. Ingat! pantau pengambilan makanan (dp segi kalori, lemak, gula, kuantiti). Ambil masa utk fikir dulu sblm makan.


3. Banyakkan bergerak; jgn asyik baring je ataih katil tu. Cuba la tingkatkan kadar kecergasan kardio tu sket. Buat la kerja2 berat spt sapu sampah then mop lantai setiap hari. Kasi berpeluh badan. 15 min 3 kali seminggu pun dh okey.


4. Kurangkan gula dlm makanan; ha yg ni penting utk kadar penurunan berat dgn cepat. Kurangkan manis dlm mknn, lebihkan manis dlm senyuman J


5. Hidangan terakhir adalah pada 8mlm; sila jangan makan lewat mlm. Kalau terasa lapar, isi perut dgn minuman panas like milo ke, Nescafe ke. Pastikan ada bekalan buah-buahan dlm peti sejuk supaya kalau lapar waktu mlm, mkn shj buah-buahan. Say No to LATE NIGHT SNACK!


p/s: Ya Allah bantu aku dlm setiap perjuanganku ke arah kebaikan. Aminnn.....