create your own banner at mybannermaker.com!
Free Glitter Lips Purple MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com

Friday, July 29, 2011

Quick hupdate :)


Kebelakangan ni rasa mcm idea nk update belog kering kontang.
Rasanya memang lah byk menda aku nk cerita, tp kemalasan tu yg mengatasi segala-galanya. hehe mcm mana lah nk mengurangkan penyakit Mr M ni? ade sape2 ade idea?
Silalah share dgn aku....
Dlm waktu kesempitan mcm nilah baru kau rajin nk menghupdate ye Faezah!
Selama ni byk masa tapi dok bergolek sana-sini takde pulak nak menghudpdate.
huuhuu sebenanrnye aku tak byk masa ni.
Aku kena berkemas2 beg, bilik dan mandi.
Nak jalan2 ng family lagi skali. Yeay!
Kata Ayah "Berjalan2 last sebelom puasa."
Aku bab jalan ni memang laju.
Walaupun aku agak sedih.... 'date' dgn Geng Tk Intan terpaksa dibatalkan.
Ramai kot yg balik hari ni, Kema, Mai, Ema.. n Cika pon akan balik weekend ni.
Plan asal esok kami berlima dan Wahie nk melawat Benun yg baru lepas bersalin, then maybe lepas tu nk lepak2 or tgk wayang... WaaaRRgghh! Serius aku sedih.
Rasa nk nengis bila aku ta dpt join :(
Ermm... takpelah, aku doa2 ade rezeki jumpa waktu raya nanti....
Rindu giler nak lepak2 gosip2 dgn depa..


Gambor2 Geng2 Tk Intan masa raya 2009. Thn lepas tak dan beraya same2..heheh harap2 thn ni dpt beraya bersama lagi :)

p/s: IMTA

Thursday, July 28, 2011

Maen2 make up


Rasanya dh lame tak update pasal make up activities kan?
so skarang ni mate pon tak ngantok lagi, amek masa sat utk update latest make up trial yg aku dh buat 2 hari lepas.
Lepak2 rumah mak sedara aku, kebetulan gee sepupu aku pon tunggu posting jugak mcm aku...jadi takde keje nk buat....tengah2 malam pukul 1 kami maen mekap2...
dan inilah hasilnya....
Punyalah bergelak ketawa mekap2 tido dekat pukul 4. haha
Memang kami adalah barisan penganggur yg senang hati dan takde keje nk buat :P

gee before make up

gee punya bulu mate n kening sgt lebat (dan aku sgt jeles!) hehe jadi senang sgt, aku cume perlu touch up sikit bhgn kening dan sesungguhnya die tak perlu pakai fake eye lashes sbb bulu matenya mmg dh semulajadi lebat dan pjg.



untuk mekap kali ni aku gunakan gabungan warna hijau, turquoise dan biru

gee suke dgn hasil tgn aku... dan bila aku kata, tunang die, kyong n idah aku chop nk mekapkan. dan die kate "boleh, boleh" dgn yakinnya. Maka aku sgt seronot :)

p/s: bile stp kali depa yakin n happy dgn hasil tgn aku... aku rasa lbh bersemangat nk blaja n serius dlm bidang ni...hehehhe insyaAllah. Kamu! tolong doakan ye ;)

Friday, July 22, 2011

Berkawan dengan artis


Ha! tajuk nk gempaq kan?
ehhh mestilah... entri kali ni aku nk promot membe aku skeettt..
Muke ex-housemate2 aku ni memang MALATOP
Semua stok hartis! ta tahan mak nyah.
Rasa rendah diri ja bila jalan dgn depa ni.
Nama grup kami ni Voluptuous Villagers
Awat jadi nama macam tu, hehe adela crite die...
Memang kami agak kekampungan sikit
Tapi tak kesahlah..
Apa yg penting kami semua muka hartis...
HAhahaAh yang hado....
Okey kalo u olls tak percaya.
Nah! Ini buktinya.....



Muna ni mcm sepupu Haliza Misbun....hehe itu pak sedara aku la dok kata masa tengah tunggu repair kasut kt Giant. keleesss nyah, kao memang mcm kembaq Haliza Misbun dlm gambaq ni :)


Wani ni memang ramai dh dok kata muka mcm hartis. aku dulu first2 tgk dia mcm Misha Omaq, la ni ada la pulak mcm Rita Rudaini...Dahsyat! inilah dia Rota Rudainoqs Kulim


Uish yang ni lagi manthob. Muka hartis antarabangsa...aku dok cari jugak muka artis malaysia cm Chan ni, tp takdak...Aku rasa kalo Brad Pit tgk gambaq ni mau konpius mana satu bini dia :P


Dan aku pulak macam...orang dok kata la.... orang dok kata, aku pon tatau sejauh mana kebenarannya, aku ni macam Zila... ha? Zila mana? ala Zila...









Zila....
















Zilapah *heheheheheh*

p/s: hehe rindu kamu lah ex housemates. Sgt best duduk satu thn dgn kamu semua. Miss u all like crazy :')

Thursday, July 21, 2011

Nota tentang hidup


Kadangkala aku rasa takut mendepani masa depan
Takut masa depan tidak serupa yg aku impikan
Toleh ke belakang juga aku resah
Seakan mahu berhenti disini melepas lelah
Begitu jua aku akur,
Aku perlu lebih bersyukur
Kerana Allah belum meletakkan nokhtah
Kenikmatan hidup masih belum habis diratah
Ternyata aku masih mentah

Perjalanan hidupku masih jauh
Namun terkadang timbul rasa bimbang
Bimbang hidup ini tak seindah yang dirancang
Bimbang hidup ini lari daripada arus biasa
Arus biasa seperti teman-teman lain
Yang aku kira perhitungan hidup mereka terlalu mudah
Mungkin tidak terdetik rasa gundah
Seperti diriku yang sentiasa gelisah

Ya!
Hidupku banyak celanya
Tidak sama seperti mereka
Namun kekuatanku hanya satu
Keyakinan dan rasa percaya
Pada ketentuan yang Maha Esa
Sungguhpun ujian yang melanda maha dahsyat
Terkadang bisa membuatkan aku sesat
Tika datangnya ujian Allah
Keyakinan dan percayaku mula goyah
Ku kumpul setiap kekuatan
Diiringi doa dan harapan

Ya Allah
Kau tahu aku lemah
Kau tahu aku mudah goyah
Namun satu yang aku pinta
Jangan kau ambil keyakinan dan percaya
Yang menjadi perisai hidupku di dunia yang fana
Aku tahu hidup ini tidak kekal
Aku tahu hidup ini penuh liku
Dan aku juga tahu perjalanan hidupku terlalu berbeza
Yang terkadang aku sendiri sukar untuk menduga
Alhamdulillah, Terima Kasih untuk segalanya
Kerana kini aku masih lagi yakin dan percaya
Dengan rahmat yang engkau berikan
Akan ada cahaya di hujung jalan....




Wednesday, July 20, 2011

Bila Makan Tu Jadi Hobi (2) :D


Okey guys, seblom ni aku ada wat review pasal satu restoran yg aku suka p kan? kalo tak perasan ce klik,ce klik sini :)

Hari ni aku nk kenalkan kt krg satu lg tmpat makan yg best yg aku n my bff putput pegi masa hr terakhir dia kt Maktab Melayu Melaka dulu. Nama restoran ni The Windmill Station. Restoran ni terletak di Melaka dan ada satu branch kt Seremban. So sapa yg p Melaka atau dok sana, cuba try lah makan kt sini. memang the BOMB!
Okey apa yg aku paling suka ttg restoran ni adalah.....

1. Pilihan makanan SANGAT lah banyak *semua menu mknn western.
2. Harga amatlah affordable.
3. Restoran cantik, bersih dan selesa.
4. Masakannya sedap dan menepati citarasa barat aku ni :)
5. Restoran ini ada Logo Halal Malaysia.
6. Ada org blanja. Restoran ni sapa yg beruntung akan dpt kupon diskaun, so lebih berbaloi2 :)

okey, kita layan gambo dulu....

tengoklah betapa byk pilihan dlm menu dia.... rambang mata aku tau :P

gambo besor tu mknn aku: semua ada dlm tu, lamb, beef n chicken *akibat rambang mata... hehe tu yg best, dia ada menu mix everything in one plate
gambo bawah: putput punya makanan dan pinggan licin setelah dibaham semuanya

asal pose dgn mknn je, happy faces..hihi


p/s: Memang restoran ni sesuai utk sapa2 yg sgt suka makan mknn Barat n nak bwk org tersayang makan fine dining. Tapi malangnya ada kt Melaka je, doa2 la depa bukak cawangan kt tempat korang. Senang skit kan? hehe kalo bukak kt Tk Intan bestnyaaaa.... utk info lanjut boleh klik sini---> The Windmill Station

Tuesday, July 19, 2011

Hari sakit


Hari ini aku p klinik. Nak jumpe doctor. Dlm tempoh 1 bln setengah aku dok umah ni, dh 2 kali aku jumpa doctor. Nampaknye kesihatan tak begitu baek kebelakangan ni L

Penyakit aku yg pertama, berkenaan dgn kewanitaan sket jadi biarlah aku simpan sendiri. Yg aku nk crite ni kisahnye penyakit kedua aku ni. Hehe aku bru je smpai rumah blik dp klinik Dr Lau. Aku sakit rahang. Bila nganga or nk makan sangat sakit. Adala dlm 5 hari. Mula2 aku ingat penyakit telinga aku yg dulu dtg balik... rupa2nya rahang aku bengkak. Mula2 aku makan panadol je, tp pg tadi bangun je dp tidor, makin sakit berdenyut2 pulak rahang aku ni. Jadi, mak cadangkan aku p jumpa doctor ptg ni. tapi takpe, penyakit2 kecik ni kan penghapus dosa2 kecil? Sebutlah Alhamdulillah stp kali kamu dilanda penyakit *haha pesanan ustazah Faezah ye, bukan senang nk dpt ni...*

Aku risau jugak, takut2 ada ketumbuhan la, ape la.. kepala otak aku fikir mcm2, aku punyalah rajin siap surf internet mengenai bengkak rahang, sakit rahang etc. Ada website yg kata penyakit ni ada kaitan dgn nanah dlm gigi. Tapi gigi aku okey, tak sakit apa2 pulak. Ada jugak yg kata perlu pembedahan!!! *SCARY mak, nyah!!*

Ini adlah dialog antara doctor dan aku sepanjang kt klinik tadi...

Dr: sakit apa?
Aku: rahang sy sakit doctor, bila nganga lagi sakit

Dr: cuba nganga (sambil pegang telinga n rahang aku)

Telinga sakit tak?

Aku: Tak

Dr: buat mcm ini (sambil goyangkan gigi bawah ke kiri dan kanan)

Aku: (menurut arahan doctor) ha!buat macam itu pun sakit

Dr: hehe, takda sakit apa ni. Cuma over-used.

Aku: ha? Over-Used?

Dr: mungkin u slalu kunyah2...makan2 mcm kacang ke... jadi saya bagi ubat dan jgn mkn benda keras. Ada selalu makan ke?

Aku: hahah memang saya selalu makan T.T

Itulah alkisahnye penyakit rahang aku yg menyebbkn aku kerisauan sepanjang 5 hari ini. Wujud jugak penyakit mcm tu? Aku ingat kalo jarang guna baru berkarat, ni aku slalu guna rahang pun dpt penyakit jugak. Heheh mak siap sound aku, lepas ni kena la kurangkan karaoke. OH! TIDAK!


Makan, makan

Dan makan lagi!



Bukti aku kuat karoke; tgk lah sekutu pon ramai :P




Gamba2 di atas membuktikan bhw aku ini tlh memanfaatkan rahang aku dgn sebaik2nya smpai die dh penat nk berkhidmat utk aku. Hehe mungkin incik rahang perlukan rehat J

p/s: aku rasa ada 3 punca utama penyakit aku ni

1. Makan dan kunyah berlebihan.

2. Gelak dan bercakap berlebihan.

3. Karaoke berlebihan.

Serrrrr..............

Wednesday, July 13, 2011

(*.*) Cheese Cake...Cheese Cake....

!! AMARAN KERAS !! INI BUKAN ENTRI RESIPI.. :D

Okey, sebenarnye entri ini xda isi sgt pun... saje2 gatai nk update belog wpun takde idea nk tulih apa. Sbnrnye idea berlambak, malah dah draft satu topic menarik dah, cume gamba tak edit lagi, maka delay dululah entri tu...

Sekarang ni tengah usha2 resipi dekat youtube. Eleleleeee meleleh air liur tgk resipi mcm2. Semua macam nak try! MACAM ye, MACAM nak try bukan tentu nak try. Haha kenapalah aku malass sgt nk brgerak kelua ke pekan tk intan tu, aku pun tak tahu. Sbnarnye aku suka kelua, tapi bila ada duit. Skarang ni duit tgh sesak, jadi nafsu nak keluar rumah tu mati mcm tu je :P

Aku sekarang tengah craving cheese cake sgt2. Memang pun baru2 ni ada makan, tapi, eh entahlah aku ni suka craving mcm2.. belum pregnant lagi, kalo pregnant taktau la aku mcm mana. Tapi aku sangat2 bercita2 tinggi melangit nak try buat cheese cake sendiri. So, sekarang ni tgh bukak belog resipi n video resipi merata utk cari yg paling mudah tapi best...

Tapi, bhn2nya pasti mahalkan? Duit lagi. Ehhh.... ape susah benor la.. asal aku ada kerajinan dan keinginan nk masak ada je halangan. Dulu aku ingat lagi, aku ckp kat mak aku nk join kelas msk kek mase tunggu posting. Skarang ni, apa pon tak buleh. Hehe dah modalnye takde. Kao ingt masuk kelas kek tu free? Ratus2 jugak kowt...

Ermmm...camane ek???

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Okeylah, secret recipe it is! Haha, nak siap mandi p secret recepi bli NY Cheese Cake. Tak payah penin! Sedap pun sedap... hahahahaa

Sunday, July 10, 2011

chenta

Cinta?

Ya! Cinta memang indah....

Terlalu indah....

video

p/s: saje nk share vc yg cute ni. Lagu cute. Org cute. Heh! Just enjoy ok darlings???

Thursday, July 7, 2011

Dari dapur bukan chef

Saje2 nak share satu resipi ni ng korang.

Hehe sangat sangat sangat simple je sebnrnye resipi ni, sampai mungkin krg akan ckp,

“Eleh simple gile resipi, ini pon nk share ke?”

Tp, eh, lantaklah dh aku pemurah nk kasik ni. Ambek jela resipi ni. Ambek la! Hehe kalo taknak amek pon tgk je la eh. Kalo tak sudi nk tgk , sudah p maen jauh2... T.T

Okey sbnrnye, ini cuma dessert. Sedap dimakan bsama yg tersyg pd musim2 panas cmni.

Tajuk resipi ni adelah,

Caramelized fruit and ice cream

Bahan2nya;

3 scoop ais krim.

*perisa ikut suka, kalo nk sedap bli je 3 rasa dlm satu box tu*

1/4 biji epal }

1/4 biji pisang } dipotong dadu

2 biji strawberry }

Beberapa keping peach dlm tin

3 sudu makan gula pasir

2 sudu makan gula merah

½ sudu teh mentega

Cara buat;

Panas kan kuali.

Letak mentega bg tak lekat.

Masukkan buah2an tadi

Masukkan gula.

Gaulkan sehingga pekat dan sebati.

Kemudian, aiskrim tadi disediakan dlm mangkuk.

Tunggu mskn tadi sejuk sket, then tuang atas aiskrim.

Siap!

Tadaa!! Inilah die rupanya J

Simple kan? Okey, u oll buleh cube. Sejak aku buat dessert ni kt umah aritu, mmg jadi rebutan. Serius aku tak tipu. Hehe kalo mkn ramai2 lg best. Yg aku bg kt atas tu, sukatan utk mkn sorang je. Kalo nk mkn ramai2, buat la lebih sukatannya.

Tapi, prepare aiskrim tu setelah dh siap masak buah2an tadi, kluarkan aiskrim dp peti sejuk baru tuang sebab kalo aiskrim cair, kena plak dgn caramelized fruit yg mmg panas tu nti xsedap pulak.

Till then, Selamat Mencuba!

Sunday, July 3, 2011

This is the real gudbye

Sudah habis.

Sudah habis satu tahun.

Sudah habis temuduga.

Sudah habis induksi.

Tak sangka kejap sangat satu tahun.

Aku masih ingat macam mana kali pertama jumpa muka2 itu.

Masih ingat tanggapan pertama aku pd mereka.

Bg mereka, aku pada mulanya nampak sombong.

Mereka silap, aku bukan sombong, cuma gementar.

Aku tengok mereka rapat, aku terasa terasing.

Aku lihat mereka bergurau-senda, aku rasa jauh.

Tapi hari ini aku rindu.

Rindu mereka sangat.

Bilalah akan ketemu lagi.

Ada jodoh, akan Allah temukan.

Apa yg pasti.

Kami ada kimia antara kami.

Ikatan yg terjalin bukan biasa.

Hubungan itu sangat erat.

Persahabatan itu sangat kuat.

Harap-harap ia kekal buat selamanya....

p/s: kamu semua! Jaga diri baik2 ya!